Happy Hill

Čistá v Krkonoších
CZ - 543 44 Černý Důl
06 454 100 19

Safari in Dvur Kralove

DVUR KRALOVE nad Labem - 28 km van Happy Hill

Dvur Kralove is een mooi stadje met een historische plein en een aantal restaurantjes en winkeltjes. Op het plein kunt u de toren van het gemeentehuis beklimmen. In de stad zelf is een geweldige dierentuin, openbaar zwembad. Nabij vindt u een mysterieus kasteel Kuks, een sprookjesachtige stuwdam en een historisch uitzichtstoren met een roterende koepel.

Uitzichtstoren ZVICINA - Trebihost

Zvicina, het hoogste punt in het voorgebergte van het Reu- zengebergte. Boven op de top is een zendmast die van ver te herkennen is. Mooi uitzicht bij helder weer, hier ziet u Zvicina 3/4 van de Tsjechische republiek. Op het hoogste punt is een gezellig restaurantje (alleen in het weekend geopend).

GPS 50,456083 15,693069

Openbaar ZWEMBAD in Dvur Kralove

Openbaar zwembad met 2 grote baden, kinderbad, tennis- court, beachvolley, restaurant en kinderspeelplaats. Er zijn toiletten en kleedkamers aanwezig.

Open dagelijks vanaf 08.30 - 20.00.
Entree: tussen € 0,5 en 1
Adres: Manesova 360, Dvur Kralove nad Labem

STUWDAM - Prehrada les Kralovstvi

Ongeveer 5 km ten noordwesten van Dvur Kralove kunt u een wandeling maken langs de oude stuwdam Kralovstvi. Een indrukwekkend bouwwerk in een sprookjesachtig decor in een bosrijke omgeving. Om de stuwdam heen zijn diverse mooie routes uitgezet.

Gratis. GPS 50°27’28.388”N, 15°46’3.406”E

DIERENTUIN Dvur Kralove nad Labem

Grootste verzameling van dieren uit Afrika in Europa! Prachtige grote dierentuin met safari (30 Ha). Paviljoens, water- werelden, insecten, roofkatten, vogels, Afrikaanse savanne, moeras en veel meer. Naast het loopgedeelte kunt u ook een safaritour nemen met een bus. Een leuk dagje uit met de kinderen en zelfs uw hond mag mee!

Familie entree 360,- Kc (15 €) Avondsafari met een jeap 700,- Kc p.p. (28 €)

Kasteel KUKS - Kuks/Hostinne

Dit barokkasteel Kuks is zeker een aanrader voor een dagtrip. Deze pracht en praal bevindt zich in het dal van de rivier Elbe, 38 km van uw vakantiehuisje op Happy Hill.

Het kasteel werd gebruikt als luxueus kuuroord en later als herstelcentrum voor de oorlogsveteranen. U vindt naast het kasteel grote tuinen met standbeelden van M.B. Braun en een imposant trapterras. Een mysterieuze plek met een oude apotheek, ziekenhuis en farmaceutisch museum.

Juli en Augustus (dagelijks) 9:00 – 17:00 Familie entree – 220 CZK (9 €)

In het dorpje Kuks kunt u ook de beeldtuin van M.B. Braun bezoeken – zogenaamd Braunuv Betlem.

Zie hier meer info over het kasteel Kuks

© 2020 Villapark Happy Hill, All rights reserved