Happy Hill

Čistá v Krkonoších
CZ - 543 44 Černý Důl
06 454 100 19

Uitstapjes vanaf Happy Hill

Het REUZENGEBERGTE

In het Reuzengebergte kunt u fantastische wandelingen maken (700 km aan gemarkeerde wandelroutes). Van een klein tochtje met de kinderwagen tot een dagwandeltocht. Tijdens de warme zomers kunt u vruchtjes langs de weg plukken (bosbessen, frambozen en bosaardbei). Onderweg komt u verschillende bouda’s (berghutten) tegen om een hapje te eten en lekker te rusten. Eigen lunch meenemen is natuurlijk ook leuk, uitzichtsplekjes genoeg.

Het natuurpark het Reuzengebergte is 550 km2 groot en u vindt er 1 300 plantensoorten en 240 dierensoorten.

Dit zijn de mooiste uitstapjes naar het Reuzengebergte:

Adrspach

Adrspach is een klein bebost gebied met zandsteenrotsformaties. Tussen de rotsen lopen allerlei kleine paadjes met onder andere trappen in de rotsen, smalle doorgangen tussen de rotsen zelf en meertjes. Een sprookjesachtig gebied. 

De groene route is ongeveer 4 km lang. U moet rekenen op minimaal 2 uur. Halverwege de groene route kunt u aansluiten op de gele route. Deze loopt richting een kleine waterval en de grote waterval. Er zijn vele treden richting de grote waterval (nova partie) maar u wordt beloond door een prachtig uitzicht op de hoogste rots van Adrspach – Milenci (geliefde) die 1043 m hoog is.

Spindleruv Mlyn – naar de hoogste waterval en de oorsprong van Elbe 

Vertrekpunt: in Spindleruv Mlyn bij de kabelbaan richting Medvedin / Lengte: 17 km
Route: Medvědín – Šmídova vyhlídka – Zlaté návrší – mohyla Hanče a Vrbaty – Vrbatova bouda – Ambrožova vyhlídka – Labská bouda – pramen Labe – Labský důl – Špindlerův Mlýn 

Interessant: Pančavský vodopád – de hoogste waterval in Tsjechie, de oorsprong van Elbe pramen Labe, Herdenkings- monument. 

Naar de top van Sněžka 

Vertrekpunt: Pec pod Sněžkou – busstop / Lengte: 15 km Route: Infocentrum KRNAP – Bouda pod Sněžkou – Kovárna – Rudná rokle – splitsing u bývalé Obří boudy – top van Sněžka – Růžová hora - bouda Růžohorky – Pec pod Sněžkou 

Interessant: Ijsbergdal Obří důl, het dal Kovárna, Sněžka – hoogste berg (CR), Česká Poštovna – het hoogst gelegen postkantoor (CR)

U kunt de top van Snezka ook met de kabelbaan vanuit Pec pod Snezkou bereiken en naar beneden afdalen.

Černohorské rašelinište (moeras) - leerroute 

Vetrekpunt: bovenstation kabelbaan van Černa hora - de kabelbaan vertrekt vanuit Janske Lazne Lengte: 3,5 km
Route: de route is gemarkeerd 

Interessant: moeras, uitzichtstoren, panorama, leerroute met informatieborden. Opm. open vanaf 1 juni tot 15 oktober. 

De watervallen van Mumlava 

De route start bij het busstation in Harrachov (bij de centrale parkeerplaats) en is blauw gemarkeerd. De route is 7 km lang met 330 m hoogteverschil. De gehele route loopt over een geasfalteerde weg. Lunchen kunt u bij Mumlavska bouda ( 1 trede bij ingang van het restaurant). 

Interessant – stad Harrachov met skischansen, glasfabriek en bierbrouwerij, kinderspeeltuin en wandelroute voor kinderen 

Met een Kinderwagen, Oma of in een rolstoel 

Het Reuzengebergte is goed geschikt voor mensen met een beperkte mobiliteit. Niet alleen voor mensen in een rolstoel maar ook voor senioren en mensen met een kinderwagen. Deze routes worden goed aangegeven op de wegwijzers. Onderstaand een aantal routes naar de mooiste plekjes. 

Janske Lazne - Hoffmanovy boudy 

Een eenvoudige wandelroute vanuit Janske Lazne. U start op het parkeerterrein onder de kabel- baan naar Cerna Hora. Lengte van de wandelroute is 3,6 km in één richting en het hoogteverschil is 200 m. De route eindigt bij hoffmanova Bouda (berghut).
Tijdens deze trip kunt u Janske Lazne zelf bezoeken. In de berghut, tevens een restaurant, Hoff- mannova Bouda kunt u een prachtige historische tegelkachel aanschouwen. 

In Janske lazne is een mooie leerroute, een bioscoop voor mensen met lichamelijk handicap en een overdekt zwembad. In overleg met het personeel bij de kabelbaan kunnen mensen in rolstoel met de kabelbaan naar Cerna Hora gebracht worden, 

Spindleruv Mlyn - richting Labsky dul 

Deze prachtige route loopt langs de rivier Labe (Elbe). Het begin van de wandelroute is in Spind- leruv Mlyn bij de brug (Bily most). U kunt het beste parkeren op P3 bij de kabelbaan naar Med- vedin. Vanaf hier loopt de wandelroute direct over de brug en langs de rechterkant van de oever van de rivier Labe (Elbe) richting informatiepunt (berghut). De route is blauw gemarkeerd en 5,5 km lang in één richting. Het hoogteverschil is 200 m. De route eindigt in Lnabsky Dul bij Pudlavs- ky vodopad (waterval). 

Interessant in de omgeving: watervallen, cascades en moerassen. 

Spindleruv Mlyn - naar het dal van de witte Elbe (Bile Labe) 

Niet al te drukke maar zwaardere wandelroute begint in Spindleruv mlyn bij de brug (Bily most). U kunt het beste parkeren op P3 bij de kabelbaan naar Medvedin. De gehele route loopt langs de oever van de rivier Labe (Elbe) en eindigt bij de berghut Bile Labe. Deze wandelroute is 6 km lang in één richting en het hoogteverschil is 250 m. Geschikt voor mensen met een goede conditie. Ongeveer 1 km voor het einde van de route vindt u het bezoekerscentrum U Svozu. Hier vindt u allerlei informatie over de omgeving maar ook een kinderspeelplaats en een open- baar vuurplaats. 

Onderweg geniet u van de mooie bergrivier met watervallen en cascades en van mooie uitzichten over het Reuzengebergte.
Lekker lunchen kunt u bij de berghut Bouda u Bileho Labe of bij het informatiecentrum U svozu.


© 2021 Villapark Happy Hill, All rights reserved